Silo’s, Bunkers en Tussenwanden

Voor het maken van silo’s, bunkers en tussenwanden maken wij gebruik van onze betonplank (kunststof plank). Deze kunststof plank heeft open kamers die we met een speciaal kliksysteem eenvoudig en snel aan elkaar kunnen koppelen, zo ontstaat er een kunststof wand die later kan worden afgestort met beton óf met een isolerende mortel (Frinsu Isolatiemortel) in combinatie met beton (bij de silo’s). Het uiteindelijke resultaat is een sterke massieve betonwand die tevens een isolerende werking kan hebben. Deze combinatie is een snel en goedkoop systeem wat veel verschillende toepassingen kent. Het is o.a. geschikt voor het bouwen van stallen, slachthuizen, voedingshuizen, silo’s, carwash, bunkers voor de opslag van zure producten en in natte locaties waar wordt gewerkt met agressieve materialen. Verder is de kunststof plank onderhoudsvrij en makkelijk schoon te houden en te reinigen.

Dikte van product

Er zijn 2 diktes mogelijk, namelijk 100 mm en 175 mm. De 175 mm plank wordt gebruikt bij silo’s en bij wanden die gewapend moeten worden bijv. opslagbunkers. De 100 mm plank wordt gebruikt voor tussenwanden in agrarische en industriegebouwen.

Isolerende mortel

Het is ook mogelijk gebruik te maken van onze isolerende mortel (Frinsu genaamd) De isolerende mortel kan afgestort worden in de kunststof wanden en zorgt voor minder gewicht, betere brandwerendheid, is minder arbeidsintensief (weegt minder dan 10% van beton) en heeft lagere transportkosten. Verder zorgt de mortel voor een goede isolatie (Rc waarde van 100 mm plank gevuld met Frinsu = 2,5).

Contact opnemen

Video

De belangrijkste voordelen

  • Hoge brandwerendheid;
  • Bestand tegen vocht en zuren;
  • Hoge UV-Resistentie;
  • Eenvoudig te plaatsten, hierdoor goedkoper dan de traditionele manier;
  • Volledig geïsoleerd wanneer de isolerende mortel wordt;
  • Makkelijk in gebruik;
  • Minder transportkosten;
  • Onderhoudsvrij.

Realisatie Silo

Hieronder staan een aantal afbeeldingen van de bouw van een silo. Het is mogelijk om de silo onder de grond af te vullen met Beton en vanaf dat de betonplank uit de grond komt af te vullen met de isolerende mortel. Dit zorgt voor een sterke maar ook lichte constructie. Deze Silo heeft een diameter van 13,5 m1 ,is 8 m1 hoog en is in 15 Dagen gebouwd.

Realisatie Stal

Hieronder een aantal afbeeldingen van de constructie van een stal waar varkens worden gehouden. Te zien is dat de constructie rust op de wanden die we hebben geplaatst, deze wanden worden afgestort met beton en zijn krachtig genoeg om de constructie te dragen van de stal.

Realisatie binnenwanden augurkenopslag

Hieronder een afbeelding van een loods waar augurken worden opgeslagen, deze wanden zijn 5 m1 hoog. De wanden zijn snel te zetten en zijn bestand tegen alle zuren die vrijkomen bij de opslag. Doordat de wanden afgestort zijn met beton en gewapend zijn, zijn ze bestand tegen de druk.